Bidrager afgræsning til god biodiversitet?

Køer Græsser
23. juni 2023

Afgræsningens fortræffeligheder i forhold til biodiversitet fylder godt i medierne. I hvert fald i landbrugsmedierne. Men hvad er op og ned?

Er det kun når vi taler afgræsning af naturarealer, at det har sin rigtighed? Eller har den klassiske og mere effektive afgræsning med malkekøer også et positivt bidrag? Og hvordan kan man som mælkeproducent gøre det endnu bedre?

Det sætter vi fokus på ved to sommeraften arrangementer i næste uge i henholdsvis Holsted og Vildbjerg. Vi besøger to engagerede mælkeproducenter og tager på markvandring i afgræsningsmarkerne sammen med specialkonsulent i Landbrugsnatur & Naturpleje Bent Rasmussen fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Alle er velkommen

Læs mere om arrangementerne her: Onsdag den 28/6 i Vildbjerg Grill ´n grass hos Per Vestergaard - ØkologiRådgivning Danmark (oerd.dk) og torsdag den 29/6 i Holsted Grill ´n grass hos Rud Bruun - ØkologiRådgivning Danmark (oerd.dk)

Tilmelding nødvendig til Linda Sølbech Kristensen, tlf. 76 60 24 61 eller lkr@oerd.dk og er mulig indtil mandag den 26. juni kl. 12.00.

Kontakt for mere info

Solvejg Horst Petersen

Kvæg- og strategirådgiver

Jeg har de sidste 20 år arbejdet med rådgivning indenfor strategi, bæredygtighed og økologisk mælkeproduktion. Jeg er opvokset på en kvæggård og er uddannet husdyrbrugs agronom. I min rådgivning tager jeg udgangspunkt i dig, dine målsætninger og det, der motiverer dig. Uanset om vi arbejder for at optimere mælke- og kødproduktion eller det handler om vision, strategi og bæredygtig udvikling af din virksomhed, så er du nøglen til succes. Jeg brænder for - sammen med dig - at arbejde for en robust udvikling af økonomien og økologien på din bedrift.

Specialer:

- Strategi og bæredygtighed
- Ledersparring og gårdråd
- Mælke- og kødproduktion
- Afgræsning og grovfoderoptimering

Luk (Esc)