Tjekliste: Sådan gør du bedriftens for-rum til en effektiv smittebarriere

Tag Smitten Ved Hornene
21. marts 2022

Er bedriftens for-rum en åben ladeport for smitte ind og ud af stalden? Her er tjeklisten, der giver dig svaret – og forslag til enkle løsninger, der gør dit for-rum til en smittebarriere.
Forrummet er mange kvægbedrifters achilles-hæl i forhold til smittebeskyttelse. Det er her besøgende ankommer og går – og dermed også her, der er risiko for at slæbe smitte med ud og ind. Men forrummet er også et meget afgrænset område – og derfor er det ofte ret enkle tiltag, der skal til, for at opgradere besætningens smittebeskyttelse betydeligt.

Brug tjeklisten
Brug denne liste til at tjekke, om der er tiltag, du kan gøre for at forbedre dit forrum – og dermed smittebeskyttelsen. sundhed_velfard_tjekliste_forrum.pdf (landbrugsinfo.dk)

Du kan evt. gøre det sammen med dine medarbejdere, så I med det samme kan aftale, hvad der skal gøres, og hvem der gør det.

Du finder også listen på landbrugsinfo.dk, så du kan printe den – eller udfylde den elektronisk og notere bemærkninger.

Kontakt for mere info

Louise Kock Hilligsøe

Kvægrådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden, jeg blev færdig med min kandidat i husdyrvidenskab fra Københavns Universitet i 2018. Jeg har en meget stærk teoretisk baggrund, og jeg er vild med at nørde i drøvtyggernes fysiologi. Jeg trives bedst med masser af udfordringer. Jeg bringer den nørdede teoretiske viden - I har den praktiske erfaring.

Specialer:

- Afgræsning, herunder græsmælk
- Mælkeproduktion og mælkekvalitet
- Drøvtyggeres fysiologi
- Kalve
- Certificeret i ESGreen tool, kvæg. Rådgivning omkring klima og klimahandlingsplaner

Luk (Esc)