Svovl- og kaliumgødning bør sikres nu

20201007 103425
3. november 2022

Der er stigende efterspørgsel på svovl- og kaligødninger, så du gør klogt i at sikre dig svovl til din raps og evt. andre afgrøder nu. Til bælgsæd og kløvergræs, hvor der er lave kalital vælges en gødning, der også indeholder kalium. Til 1. slæt kløvergræs er svovlbehovet ca. 20 kg/ha. Hvis der tilføres en stor mængde gylle til første slæt, er det dog normalt fint med en ren svovlgødning.

Raps har et stort svovlbehov og har brug for tilførsel, ud over hvad der kan mineraliseres fra evt. tilført husdyrgødning. Rapsen skal have ca. 30-40 kg svovl i foråret, for at sikre udbytte og god kvalitet. Er rapsen sået med kløvergræs som forfrugt og derfor har brug for mindre husdyrgødning, skal du især på lettere jorde være opmærksom på, om der også er behov for at tilføre ekstra kalium.

Der er forskellige svovlgødninger, der kan bruges i økologien bl.a. de i tabellen nedenfor:

Wigor S skal udbringes i det meget tidlige forår, da det virker langsommere end de øvrige gødninger. De andre typer udbringes i foråret, når væksten starter.

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)