Staldskoler forsætter i 2023

Staldskole (1)
21. december 2022

Sundhedsrådgivningsaftaler i økologiske kvægbesætninger kan sammensættes på forskellige måder under bekendtgørelsen om Sundhedsrådgivningsaftaler for kvægbesætninger. Da økologireglerne ikke giver mulighed for behandling af den besætningsansvarlige, vælger en del en basisaftale, hvor der kan vælges mellem tværfagligt møde eller deltagelse i en staldskole.

Tværfagligt møde består af 2 årlige møder mellem besætningsansvarlige, dyrlæge og fagkonsulent. Staldskolen er en gruppe på 5-7 besætningsansvarlige, som mødes tilsvarende antal gange hos deltagerne igennem året.

I ØkologiRådgivning Danmark har vi i flere år haft gode erfaringer med staldskoler hos økologiske mælkeproducenter. Den erfaring forsætter vi med at dele ud af i 2023.

I ØkologiRådgivning Danmark er vi 5 rådgivere, som har en facilitator uddannelse, som det kræves i lovgivningen. Det betyder, vi kan lave en gennemarbejdet dagsorden sammen med værten, styre staldskolemøderne, lave et fyldigt og handlingsorienteret referat fra møderne samt følge op på næste møde. Alt sammen noget, som giver det maksimale udbytte af deltagelse i staldskolen.

Er du interesseret i at at deltage i en staldskole eller høre mere om indhold og form er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Kvægchef og kvægrådgiver

Chef for kvæg og økonomi. Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)