Pas på close up køerne I varmen, det vil hjælpe den kommende kalv

Køer På Græs1
29. juni 22

Statestikken viser, at en del kalve født i efteråret klare sig ringere end kalve født på andre tidspunkter af året. De er mindre, ikke helt så livskraftige og råmælken de er blevet tildelt har ikke været den gode, kendte kvalitet.

Goldkøer har det svært i varmen. Nok lige så svært som de malkende.
Så snart de har det for varmt, vil de stå mere op, æde mindre og måske have en højere disponering for mælkefeber som følge. Det er derfor lige så vigtigt at man tænker over at afhjælpe varmestress hos close up køerne som hos de malkende. Redskaberne er også de samme. Masser af skygge, evt. ventilation i stalden. Masser af rent vand til rådighed. Pas dog på med at tilføje ekstra salt eller natriumbicarbonat til foderet, da salt kan give ydem i yveret. Vent så længe som muligt med at tage dem ind på en dybstrøelsesmåtte, hvis de skal kælve inde, da måtten holder godt på varmen også. At lade den kælve ude er en god ting, også for hygiejnen i forhold til kalven.

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Ydelse på baggrund af grovfoderproduktion
- Erfagrupper
- Overblik

Luk (Esc)