Overvej kraftigt ensileringsmiddel til sidste slæt

20221019 142351
20. oktober 2022

Rigtig mange skal tage sidste slæt græs inden udgangen af oktober. Vi kan forudse, at det vil indeholde rigtig meget protein. Tørstofprocenten bliver svær at få over 25-27% og en del vil få det mere vådt. Dagene er korte og medmindre der er god vind til fortørring, bliver det vådt.

En kombination af højt protein og lav tørstofprocent giver ikke de bedste forudsætninger for en god ensileringskvalitet. Der vil være risiko for et højt ammoniaktal i ensilagen p.g.a. en del protein nedbrydes i ensileringsprocessen. Det hæmmer ædelysten.

For at undgå en dårlige ensilering og begrænse proteinnedbrydningen er det værd at overveje tilsætning af et ensileringsmiddel med homofementative mælkesyrebakterier. Midlet skal være godkendt til økologi og det skal være egnet til våd, middelhøjt tørstofindhold. Disse midler fremmer ensileringsprocessen og dermed en reduceret nedbrydning af proteinet. Spørg til midlerne hos din foderleverandør eller maskinstation.

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Kvægchef og kvægrådgiver

Chef for kvæg og økonomi. Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)