Nye faktaark om forebyggelse af parasitter

Drikkevand
22. februar 2023

Til den kommende afgræsningssæson er der udarbejdet seks helt nye faktark om forebyggelse af parasitter. Disse ark er udarbejdet, fordi der er kommet ændringer i tilbageholdelsestid på kød og mælk, hvis der behandles mod diverse parasitter. Tilbageholdelsestiden er nu mindst 48 timer på et middel, hvor den generelle tilbageholdelsestid er 0. Hvert faktaark beskriver en parasit – dens livscyklus, forebyggelse, behandling og regler for behandling.
Det de seks faktaark omhandler er:

  • Coccidiose
  • Løbe-tarm orm
  • Fluer
  • Lungeorm
  • Leverikter
  • Ringorm

Derudover er der udgivet et ark som beskriver afgræsningsstrategi for at forebygge parasitterne hos græssende dyr. Endvidere er der en skabelon til en handlingsplan, der kan udfyldes i samarbejde med din rådgiver og/eller dyrlæge – så du kan sætte endnu mere fokus på, hvordan I vil forebygge at dyrene bliver syge af parasitinfektioner.

Arkene er blevet udarbejdet af en ekspertgruppe nedsat af DLBR Dansk Økologi, som er et samarbejde mellem alle økologirådgivere under Dansk LandbrugsRådgivning. ØkologiRådgivning Danmark er naturligvis også med i dette samarbejde og sidste år, var jeg så heldig at være udvalgt til at deltage i ekspertgruppen, der arbejdede med parasitter.

Kontakt din rådgiver og få en snak om de nye fakta ark.

Kontakt for mere info

Louise Kock Hilligsøe

Kvægrådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden, jeg blev færdig med min kandidat i husdyrvidenskab fra Københavns Universitet i 2018. Jeg har en meget stærk teoretisk baggrund, og jeg er vild med at nørde i drøvtyggernes fysiologi. Jeg trives bedst med masser af udfordringer. Jeg bringer den nørdede teoretiske viden - I har den praktiske erfaring.

Specialer:

- Afgræsning, herunder græsmælk
- Mælkeproduktion og mælkekvalitet
- Drøvtyggeres fysiologi
- Kalve
- Certificeret i ESGreen tool, kvæg. Rådgivning omkring klima og klimahandlingsplaner

Luk (Esc)