Nu er det tid til mere energi på stald

DSC02730 Jens Krogh (2)
12. juli 2022

Sukkerindholdet og energiniveauet i græsset er støt faldende.

Det sker som oftest i juli måned, hvor det varme vejr og manglende vand nedsætter fordøjeligheden og derfor energiniveauet og sukkerindholdet. Ifølge vores friskgræsanalyser er sukkerindhold faldet med næsten 50% siden midt juni. Det vil fortsat være faldende ifølge afgræsningsprognosen. Der ses lige nu energiniveauer på under 6 mj/kg ts og fordøjelighed på under 80% OS og helt ned til 75% OS.

Det betyder, at der bør suppleres med mere energi på stald, så køerne fortsat kan holde ydelsen og ikke får et knæk. Det er ikke ensilage, der skal suppleres med, men korn eller majs. Æder de mange kg/ts ensilage på stald, vil de være mætte, inden de skal på græs og derfor have en lavere optagelse når de er ude. Det kan udmønte i græs, der stængler og skal slåes af for at sikre så god en fordøjelighed som det er muligt pt.

Det vigtigste er at få gået en god tur hen over sin mark og vurdere tilstanden derude med egne øjne og finde en balance mellem energibehov og afgræsningen. Uanset bør man hæve energien på stald.

Kontakt for mere info

Louise Kock Hilligsøe

Luk (Esc)