Majssåningen venter forude – udnyt tiden til at lave et godt såbed klar og ukrudtsharvninger

Majs 2022
28. april 2022

Det tørre og gode vejr frister nu, og du vil gerne have sået majs, inden det forhåbentligt bliver regnvejr igen – men tøv en kende. Jordtemperaturen er stadig ikke 10 grader, som er det magiske punkt for at ubejdsede majsfrø kan klare sig i jorden. Faktisk peger jordtemperaturen nedad lige nu. Så vær tålmodig.

Brug derfor tiden frem mod såning til at få lavet et godt såbed og husk endelig at få jorden godt pakket, så jordfugten bevares i jordens øverste lag. Og få foretaget nogle blindharvninger, når der er fremspiret ukrudt.

Anbefaling herfra er, at på de mildeste lokaliteter i det sydlige af landet samt øerne bør der kunne sås majs om 14 dage og op til 3 uger på de mere kolde egne af landet.


Kurve og jordtemperatur er fra landbrugsinfo

Kontakt for mere info

Søren Lykke-Jensen

Økologirådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden 1992, både kvæg og planteavl. Mit erfaringsområde er derfor meget bredt. Økologi handler om helhed, og derfor betragter jeg det som en af mine store styrker i min rådgivning. Jeg har fokus på resultater, nytænkning og sparring. Jeg brænder for at arbejde med økologiens udfordringer, så vi sammen kan løfte økologien og de økologiske resultater yderligere.

Specialer:

- Tværfaglig rådgivning
- Kvæg og naturpleje
- Omlægning
- Regler

Luk (Esc)