Hvad skal vandes nu?

Hestebønne (1)
22. juli 2022

Høje temperaturer og ingen nedbør i sigte. Majsene rykker med det varme vejr, vi har i skrivende stund, og i de tidligst såede majs, kan der være behov for vanding nu. Majsene må ikke mangle vand fra tre uger før blomstring til 3 uger efter blomstring. Merudbyttet er størst ved at vande før blomstring. De økologiske majs står i år meget forskelligt, men normalt vil de blomstre i første halvdel af august.

Kløvergræs har fortsat vandingsbehov og er der kapacitet nok, så skal alle marker vandes. Kniber det med kapaciteten prioriteres afgræsningsmarkerne.

Hestebønner og lupiner er fortsat i vækst og udvikler bælge, så her vil der også være merudbytte at hente ved at holde vandforsyningen oppe i et par uger endnu og måske en uge mere, hvis planterne stadig er grønne og der ikke kommer nedbør. Chokoladeplet i hestebønnerne er i gang. Svampen trives godt i fugtigt vejr og optimal temperatur for den er 15-20 grader.

Afgrødepriserne er høje og derfor er der stadig økonomi i at vande.

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)