Godt gang i græsset til afgræsning

20220425 071203
27. maj 2022

Der er kommet godt gang i græsset, og kløveren er kommet i ”arbejdstøjet”. Varmen gør, at kløveren vokser godt og derfor kan levere noget kvælstof til græsset. Men varme gør det ikke alene. Den smule regn, der er kommet de fleste steder, har ligeledes hjulpet til en øget vækst. Godt for det, og så håber, vi at der kommer lidt mere regn til gavn for væksten.

Den gode vækst gør også, at køerne bliver udfordret under afgræsning. Den øgede vækst skulle gerne resultere i øget græsoptagelse, og dermed mulighed for at reducere tilskudsfoder. Sammen med kløvervæksten kommer der mere protein i græsset, og fordøjeligheden falder ikke endnu. Derfor tag et grundigt eftersyn af din tildeling af tilskudsfoder. Det er nu du har mulighed for at fodre billigt, uden at det behøver gå ud over ydelsen. Tag evt. en snak med din fodringsrådgiver, og vurder om der kan reduceres, eller omfordeles, i de dyre ”sager”.

Kontakt for mere info

Hans Lund

Kvægrådgiver

Mine kolleger har givet mig tilnavnet 'græsdoktoren', fordi mine specialer ligger i feltet afgræsning og græsmarksstyring. Herunder hører også at få afgræsning og malkerobotter til at spille sammen på de økologiske kvægbedrifter, så malkesystemet ikke forhindrer, at køerne henter mest muligt godt græs i marken. Jeg rådgiver også om får og andre små drøvtyggere.

Specialer:

- Mælkeproduktion
- Små drøvtyggere
- Forlænget laktation
- AMS og afgræsning
- Får

Luk (Esc)