Få styr på din grovfoderbeholdning

20200111 094121
9. september 2022

Tørken har sat sit præg mange steder. Det har betydet, at der den sidste 1-1½ mdr. er brugt et ganske stort indhug i grovfoderbeholdningerne, som var beregnet til vinteren.

Da tørken har varet ved mange steder frem til nu, er der kun udsigt til et enkelt slet mere og det er svært at forudse hvor meget det vil give. Dagene bliver korte. 4. slæt er mange steder mindre end forventet, trods nogen har kunnet vande. Det kan derfor nogen steder være lidt knap med beholdningerne. Det er derfor nu der skal bringes overblik over de samlede beholdninger og kvaliteter. En skarp prioritering kan blive nødvendig, ud fra mængde og kvalitet.

Derfor skab overblik, jo før jo bedre, både for den rigtige foderplan til såvel køer som kvier og for at lave den rigtige disponering af kvaliteterne.
Har du ikke taget analyser af dit grovfoder, er det nu du skal have bestilt.

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Kvægchef og kvægrådgiver

Chef for kvæg og økonomi. Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)