Er du og dit kornlager klar til at modtage årets høst?

Havre
21. juli 2022

Årets høst er lige op over, og nogle er allerede godt i gang med høst af vinterbyg og frøgræs. Men, måske det var en god ide at få renset godt ud i kornlageret inden høsten for alvor sætter ind.

Hvert år ser vi angreb af kornsnudebiller og andre skadedyr, som kan gøre stor skade på kornet. Ofte opdages angrebet for sent og store mængder korn er bogstaveligt talt blevet spist op, og endnu værre at korn, som er intakt, er skadet på grund af kraftig varmedannelse.

For at forebygge angreb, skal kornlageret derfor rengøres grundigt nu, hvor beholdningerne er små, og før den nye høst tages ind. Alt gammelt korn og melstøv fjernes fra både silo, lagerrum og de tilhørende transport- og indtagningsfaciliteter. Sørg for at komme ind i alle revner og sprækker med kost, støvsuger og trykluft.

God høst.

Kontakt for mere info

Søren Lykke-Jensen

Økologirådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden 1992, både kvæg og planteavl. Mit erfaringsområde er derfor meget bredt. Økologi handler om helhed, og derfor betragter jeg det som en af mine store styrker i min rådgivning. Jeg har fokus på resultater, nytænkning og sparring. Jeg brænder for at arbejde med økologiens udfordringer, så vi sammen kan løfte økologien og de økologiske resultater yderligere.

Specialer:

- Tværfaglig rådgivning
- Kvæg og naturpleje
- Omlægning
- Regler

Luk (Esc)