Cash is King

Pengestrøm
25. august 2022

Med de aktuelle afregningspriser for landbrugsprodukter er der på mange bedrifter en fornuftig likviditet, selvom mange omkostninger også har vist stigende tendens. Bedrifter hvor der er en stor egenforsyning står stærkere end bedrifter, som skal indkøbe.

Den generelt positive likviditet skal bruges med omhu, så derfor skal du nøje vurdere hvordan denne likviditet skal bruges:

  1. Er tiden inde til at foretage fornuftige driftsmæssige investeringer og dem der evt. kan fremskyndes, som vil gøre bedriften mere robust og/eller investeringer med kort tilbagebetalingstid. Evt. i relation til fremtidige lovkrav mv.
  2. Afvikle den dyre gæld, så bedriften styrkes
  3. Indkøbe beholdninger til gode priser
  4. Klargøre/forberede sig til en evt. periode, hvor likviditeten løber den anden vej

Er situationen allerede nu, at du kan se, at foder- og energipriser sluger likviditeten hurtigere end den genereres kan anbefalingen fra min side kun være at komme i gang med at skabe klarhed over behovet i tide (ingen udfordringer forsvinder ved at lukke øjnene for dem)

Samlet set skab overblik, argumenter og kommuniker, kommuniker og kommuniker med dine finansielle samarbejdspartnere

Og husk så, at der er ingen, som er ”død” af overskudslikviditet

Kontakt for mere info

Søren Elnegaard

Driftsøkonomirådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Jeg er den rette, hvis du mangler en stifinder i junglen af tal for din bedrift. I tæt dialog med dig, skaber vi fremdrift og overblik på din bedrift.

Specialer:

- Budgetter
- Etablering
- Rentabilitetsberegninger
- Benchmarking

Luk (Esc)