Analyser dit hjemmeavlede tilskudsfoder

IMG 20200619 104101
13. oktober 2022

Der tikker lige så stille analysesvar ind på hestebønner og lupiner i disse dage. De fleste analyser er rigtig gode og ligger således på den gode side af 30 % råprotein. Men vi oplever desværre også enkelt analyser, både hos konventionelle og økologiske landmænd, hvor lupinerne skuffer. De kommer nemlig ind med 20-22 % råprotein – også på reanalyserne.

Og det siger sig selv, at hvis man regner med høj mængde råprotein i sin foderplan, men så ikke har det til rådighed, ja, så mærker køerne og ydelsen det.

Det samme kan faktisk siges om korn. Hvis ikke der findes en analyse på råvaren, bruger vi standartanalyser. Og de ligger typisk højere i stivelse, end det korn der er til rådighed hos økologerne. Igen, hvis ikke man er opmærksom på det, er der skævhedder i fodringen.
Derfor – skynd dig ind til din rådgiver med en pose fra dit råvarelager – en analyse koster ca. 500 kr. Penge der hurtigt er tjent hjem igen.

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Ydelse på baggrund af grovfoderproduktion
- Erfagrupper
- Overblik

Luk (Esc)