Afgræsningssæsonen nærmer sig

P1020137
18. marts 2022

Afgræsningssæsonen nærmer sig med hastige skridt, hvad enten du afgræsser storfold, rotationsafgræsning med 10-15 dage imellem afgræsningerne eller holistisk med 25-35 dage imellem afgræsninger, ja så kommer der herfra en klar opfordring til at få lavet en skriftlig plan for sæsonens afgræsning. Så ved du, hvor du starter og hvor du slutter, desuden har du et overblik over, hvor meget malkekøerne forventes at skulle fodres i stalden og over hvor meget kvierne kan forventes at vokse gennem sommeren. Brug din konsulent hvis du skal have lavet en god plan.

Hvis du har interesse for holistisk afgræsning, starter erfagrupper snart op, her er virkelig meget at lære. Hvis du er mere til rotations-afgræsning, er eliteafgræsning helt sikkert noget for dig, der vil blive bedre end du var, kontakt en kvægbrugskonsulent.

Hvis vi tager kvierne som eksempel: Daglig flytning af kvierne, med omkring 21 folde, giver en fantastisk god og næsten gratis tilvækst, blandt andet fordi det giver meget stor ædelyst og fordi kvierne ikke får diverse indvoldsorm. Det er et godt, overskueligt og lærerigt arbejde at flytte kvier, for en yngste-elev, der har interesse for kvæg, hvis du gør det selv lærer du måske også noget, i hvert fald er det et roligt arbejde.

Kontakt for mere info

Carsten Markussen

Planterådgiver

Økologirådgiver siden 1995. Dyrkning af græs og afgræsning er det jeg brænder for. Afgræsning skal styres af landmanden, rotationsafgræsning og holistisk afgræsning er måden at få mest muligt ud af sine kløvergræsmarker. Vi skal være bedre til at indbygge frodighed og kulstof i jorden, værktøjerne er kløvergræsmarker, planter med dybe rødder og ikke mindst efterafgrøder.

Specialer:

- Grovfoderproduktion
- Kløver/græs, etablering og blandinger
- Holistisk afgræsning og foldafgræsning
- Klimahandlingsplaner for landbrug

Luk (Esc)