Kulde og regn giver gule majs

Gule Majs
12. juni 2020

Med en forventning om varme i den kommende uge bliver majsen igen grøn.

Sidste weekends lave temperaturer og regnvejr gjorde godt for både græs, bælgsæd og korn. Men majsen kan ikke lide lave temperaturer, blæst og regn. Derfor står mange marker nu og ser lidt kedelige og gule ud. Det er de nyeste blade, som er gule og det vil langsomt foretage sig i takt med, at der kommer stigende temperaturer igen i næste uge. Det er derfor ikke mangel på næringsstoffer, som man ser nu, men kun mangel på varme.

Den vigtigste opgave lige nu i majsen er, at fortsætte ukrudtsbekæmpelsen. Hvis der fortsat spirer nyt småt ukrudt frem kan man med fordel strigle marken igen. Der kan køres lidt hurtigere nu hvor majsen de fleste steder har 2-4 blade. Er ukrudtet allerede med de første løvblade, kan man starte med radresning. Hold afstand på 5-7 cm. til majsrækken – og gerne, så der skubbes lidt jord ind omkring majsplanterne i rækken, så ukrudtet tildækkes, uden at majsen tager skade.

Kontakt for mere info

Claus Østergaard

Plantechef og planterådgiver

Jeg har mere end 20 års erfaring inden for økologisk planteavl. Jeg har specielt arbejdet med grovfoderproduktion, økonomi i planteavl, tværfaglig rådgivning og deltagelse i gårdråd. Jeg brænder for at udvikle de økologiske bedrifter. Vi skal have flere efterafgrøder, en bedre ressourceudnyttelse og mere selvforsyning, og vi skal producere fødevarer af høj kvalitet. Det giver bedre image og den enkelte økolog en bedre økonomi.

Specialer:

- Grovfoder
- Omlægning
- Regler
- Vanding

Luk (Esc)