Hent inspiration til bedre velfærd for fjerkræ

Projekt Dyrevelfjer
5. marts 2020

I Økologisk Landsforening har der tidligere været fokus på dyrevelfærd hos køer, men i et nyt projekt, der startede op i 2019, er fokus på dyrevelfærd hos økologisk fjerkræ, og derfor hedder projektet meget fængende: Dyrevelfjer.

ØkologiRådgivning Danmark er med i Økologisk Landsforenings projekt Dyrevelfjer og har i den forbindelse været på besøg hos økologiske fjerkræproducenter for at tale dyrevelfærd og for at sætte fokus på de tiltag, økologiske fjerkræproducenter har indført for at fremme velfærden hos deres dyr.

Økologiske producenter gør allerede meget for at sikre høj dyrevelfærd, men præcist hvad de gør, vil vi gerne fremhæve, så det kan oplyse og inspirere andre.

Vi har besøgt en bred vifte af produktioner, så der er alt fra opdræt af hønniker og ægproduktion til slagtekyllinger i mobile stalde. Indsatserne er opdelt efter, om det er management, stald, fodring osv. For hver indsats er den forventede virkning af tiltaget beskrevet samt hvordan, det gøres i praksis og til sidst et afsnit med fakta omkring velfærd og adfærd. Der er desuden henvisninger til andet materiale om emnet, så det er lige til at gå til.

De forskellige indsatser findes her:
www.okologi.dk > Landbrug > Dyrevelfærd > Høns og kyllinger

Projektet kører videre her i 2020, og hjemmesiden vil løbende blive opdateret med nye indsatser.

Kontakt for mere info

Tina Bøje Clausen

Luk (Esc)