Har du snakket med din kløvergræsmark i dag?

Kløvergræs
29. juni 2020

Eller måske bare kigget på den? Gennem en telefon?

Med appen CloverSense fra SEGES kan du skabe dig et rigtig godt billede af hvor meget kløver, der er i din græsmark. Eneste krav er et velfungerende kamera på telefonen og en mark, der hverken er afgræsset eller taget slæt på inden for de seneste to uger.

Gå en tur diagonalt hen over marken og tag 5-10 billeder med appen. Bed den analysere dem og bom, så har du svaret i løbet af maks 10 minutter for alle 10 billeder.

CloverSense giver et godt billede af om der er kløver nok for årstiden, om foderplanen skal rettes til, når køerne kommer henover, eller om marken er god nok til at overleve til næste år, da optælling af ukrudt også er med.

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Erfagrupper
- Overblik
- Lean

Luk (Esc)