Frilægning af rodukrudt – er det fremtiden?

Rodukrudt2
8. oktober 2020

Netværksmødet i økologisk planteavl løb af stablen onsdag i denne uge i det østjyske. Hos Favrskov Økologi ved Langå, så vi denne nye maskine i aktion. Den er endnu ikke i handlen.

Det er som princippet i en kartoffelfrilægger. Jord med rødder og udløbere løftes via en rotor (der ligner meget en tandfræser) op på båndet. Jorden falder igennem, og rødder og kvikudløbere bliver lagt fri oven på jorden. For at al jorden falder igennem båndet, skal jorden være mere tør end den var her, hvor der natten forinden var kommet en del regn. Der arbejdes allerede med idéen om en opsamlervogn, så rodukrudtet helt kan fjernes fra marken.

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)