Ensilering nærmer sig

Ensilagestak
6. maj 2020

Tænk ensileringslogistik her to-tre uger inden det rigtig starter op med ensilering af 1 slæt. Inden vi ser os om skal der bruges plast, dækmateriale og siloen skal være klar.

Det er nu, der skal tages stilling til hvordan og hvornår det forventes, at der tages hul på den ny ensilage. Rigtig mange kvægbrug kan med fordel dele 1. slæt op i to partier. Et til vinterbrug og et, der kan startes op på, når afgræsningen tager af i mængde og kvalitet, typisk sidst i juli eller først i august. 1. slæt sikrer, at du kan holde grovfoderniveauet og mælkeydelsen i den svære sensommer.

Det til vinter kan med fordel deles i to stakke, og 2. slæt ovenpå den ene, og 4. slæt over den sidste. På den måde er den første blanding lavet, og en stak mindre skal være åben i vinterperioden. Læg 3. slæt for sig, det er den, hvor kvaliteten oftest afviger i negativ.

Skulle du få en sælger i røret, som vil sælge dig ensileringsmiddel til 1. slæt så sig NEJ. Der er absolut ikke behov. Det er penge ud af vinduet. Ensileringsmidler hæver sælgerens salgstal og ikke din bundlinje!

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Kvægrådgiver

Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)