Skræpperne skal op nu

Skræpper2
16. maj 2019

Har du pløjet en mark med skræpper, så er der helt sikkert stadig skræpper, som kan luges væk. Det er vigtigt at få dem op, så de gamle rodskud ikke bare gror videre. De er lettest at trække op nu, inden den gamle skræpperod kommer for godt i gang igen. Et skræppejern kan være en god hjælp.

Skal du luge skræpper i en græsmark, er det nødvendigt med en spade eller skræppejern. De øverste 10 cm. af roden skal med op, for det er her, den kan skyde fra igen. Der er ikke frø på skræpperne endnu, så man kan man lade dem ligge i marken. Hav lidt græsfrø i lommen, som du drysser og lige træder til i det hul skræppen efterlader.

Er der så mange skræpper i græsmarken, at det er en umulig opgave at luge, så sørg for, at de aldrig får lov at smide frø. Skræpper er sejlivede og går ikke til ved gentagne afpudsninger, men frøkastning undgås, og skræppefrø kan ligge i jorden i rigtig mange år.

Du kan bestille skræppejern hos Linda Sølbech Kristensen, lkr@oerd.dk eller 76 60 24 61. Skræppejernet koster 450 kr. + moms og evt. forsendelse.

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)