Høsttid er også tid til at så efterafgrøder

Olieræddike
8. august 2019

”Heldigvis” er der også nogen bygedage indimellem, så mon ikke, der kan findes en dag til at så de efterafgrøder, som gør næste års afgrøde så meget bedre?

På billedet fra sidste år ses en olieræddike, der er sået først i august.

Det er nu, der skal sås, hvis du skal have gode efterafgrøder, hver dag tæller. Det er nu, der er den gode varme i jorden og stadig lange dage at vokse i og lune nætter.

Der er de pligtige efterafgrøder, som ikke må indeholde N-fikserende planter, så det kan f.eks. være en blanding af en korsblomstret såsom olieræddike, en enkimbladet såsom rug og tokimbladede som honningurt og måske cikorie.

De pligtige efterafgrøder skal fortrinsvis placeres, hvor der er meget næring til overs efter 2019 afgrøden, de skal etableres snarest muligt og iflg. loven senest 20. august.

Hvis du ændrer på planen for efterafgrøder, som den blev lagt i foråret, skal du huske at få ændret i skemaet Gødningskvote og efterafgrøder senest 9. september.

Kontakt for mere info

Carsten Markussen

Planterådgiver

Økologirådgiver siden 1995. Dyrkning af græs og afgræsning er det jeg brænder for. Afgræsning skal styres af landmanden, rotationsafgræsning og holistisk afgræsning er måden at få mest muligt ud af sine kløvergræsmarker. Vi skal være bedre til at indbygge frodighed og kulstof i jorden, værktøjerne er kløvergræsmarker, planter med dybe rødder og ikke mindst efterafgrøder.

Specialer:

- Grovfoderproduktion
- Kløver/græs, etablering og blandinger
- Holistisk afgræsning og foldafgræsning
- Klimahandlingsplaner for landbrug

Luk (Esc)