Få mest mulig ud af afgræsningen

Eliteafgræsning
10. marts 2019

For nogle er afgræsningen stadig noget, der ikke får den opmærksomhed det fortjener. Der er meget at hente på bundlinjen ved at øge afgræsningen og hæve udbyttet i afgræsningsmarken.

Afgræsningssæsonen nærmer sig, og derfor er det oplagt at få det planlagt i rigtig god tid. Få lavet en grundig vurdering af dine afgræsningsmarker, og planlæg derefter. Beregninger har vist, at der er mange penge at hente på bundlinjen ved at hæve græsoptagelsen, ca. 100 kr./kg. tørstof, du hæver græsoptagelsen med. Og endnu mere, hvis du samtidig hæver udbyttet i afgræsningsmarken. Det kan udmærket gå i spænd. Hvis du får det rigtig godt planlagt og løbende laver opfølgning, så er der store chancer for, at du kan tjene op til 500 kr./ko.
Team Eliteafgræsning er klar til at hjælpe med planlægning og gennemførelse af en effektiv afgræsning med en betydelig bedre bundlinje til følge. Tag fat i Team Eliteafgræsning (kvægrådgiverne i ØkologiRådgivning Danmark), og gør noget ved det.

Kontakt for mere info

Hans Lund

Kvægrådgiver

Mine kolleger har givet mig tilnavnet 'græsdoktoren', fordi mine specialer ligger i feltet afgræsning og græsmarksstyring. Herunder hører også at få afgræsning og malkerobotter til at spille sammen på de økologiske kvægbedrifter, så malkesystemet ikke forhindrer, at køerne henter mest muligt godt græs i marken. Jeg rådgiver også om får og andre små drøvtyggere.

Specialer:

- Mælkeproduktion
- Små drøvtyggere
- Forlænget laktation
- AMS og afgræsning
- Får

Luk (Esc)