Krav til rengøring af maskiner

Rengøring Maskine
22. november 2018

Er du opmærksom på krav til rengøring af maskiner? Fra i år har man skulle notere rengøring af maskiner og redskaber i marklogbogen, hvis de forinden har kørt på et konventionelt areal.

Der skal gang i den store rengøringsprocedure, hvis en maskine eller et redskab har kørt på et konventionelt areal. Som dokumentation skal det noteres i marklogbogen, hvornår og hvordan det er sket. Det gælder såmaskine, mejetærskere og kornvogne mv., der skal blæses rene, men også gødningsspreder og mangansprøjte. Den første balle fra ballepresseren skal markeres, fordi den har konventionel status. Hvis du benytter dig af maskinstation, er det stadig dit ansvar at kontrollere, at maskiner og redskaber er rengjorte, og du bør måske få det på skrift.
Økologikontrollen sætter øget fokus på rengøringsprocedurer på bedrifter med samtidig drift og på ejendomme med både et økologisk og et konventionelt CVR-nummer, samt CVR-numre med samme ejer. SEGES er i samarbejde med Landbrugsstyrelsen i gang med at udarbejde en vejledning om rengøringsprocedurer.
På billedet er det en løvblæser, der bruges til at blæse mejetærskeren ren. Foto venligst udlånt af Makita.

Kontakt for mere info

Anne Eriksen

Luk (Esc)