8 kg. frø

Efterafgrøde
16. november 2018

Imponerende hvad 8 kg. frø kan præstere af organisk masse som efterafgrødeblanding.

Efterafgrødeblandingen CN-forår står imponerende godt - her på en mark ved Tistrup hos Krarup Landbrug. 8 kg. frø blev sået samtidig og i samme dybde som vårbyg. Og måske netop derfor har blandingen klaret de tørre forhold mellem vandingerne. Hvidkløver, lucerne, rajgræs og cikorie står tæt og har udraderet enhver rapgræs, der måtte tænke på at spire frem. CN-forår indeholder også sæddodder, en plante som trodsede tørken og var synlig på marken i juni.
Efterafgrødens primære opgave er at holde liv i markens dyr, mikroorganismerne. Sæsonen for underjordisk liv forlænges med det aktive plantedække, jordtemperaturen er højere end på bar jord, og de kraftige pælerødder sørger for et godt luftskifte. Bakterier, svampe og regnorme trives med den høje andel af organisk henfald og arbejder 24/7.
Udfordringen for Krarup Landbrug, der dyrker pløjefrit, er at få lavet en godt såbed til foråret – tallerkenharven må smøres, og tages i brug ved let frost.

Kontakt for mere info

Erik Kristensen

Planterådgiver

Jord er min passion, og jeg har forstand på gødning og dyrkning i teori og i praksis. Samspil er min indgangsvinkel, og helheden mit mål. Jeg medvirker gerne ved strategimøder, og har god erfaring med holdninger som udviklingsfaktor. Fra april er jeg med sikkerhed at finde i marken, hvor jeg formidler min spidskompetence: biologisk indsigt.

Specialer:

- Jordbearbejdning
- Klima og klimahandlingsplaner
- Grovfoder
- Korn/frø
- Næringsstoffer

Luk (Esc)