Vintersæden er sulten – men husk også at lave ekstra madpakke

Vinterraps Skal Have Gylle
16. marts 2017

Vinterraps og vinterbyg skal have gylle ved førstgivne lejlighed. Rug og hvede følger efter.

Det varer ikke længe, før gyllevognene fylder op på landevejene. Når vintersæden har fået sit, følger vårsæden. Enkelte har problemer med nedfældningskravet, fordi de ikke har udstyret, men det vil føre til udbyttenedgang at udlægge gyllen med slæbeslanger efter fremspiring af kornet.

Midt i al travlheden må du ikke glemme mulighederne for at stoppe ekstra kvælstoffikserende guf ind i markplanen. Forårssåning af kløverefterafgrøde i vinterrug er en robust kombination. Du sår 7-10 kg. af blanding 42 (der er rødkløver i) første gang jorden er tjenlig fra sidst i marts. Du kan så frem til midten af april, hvor rugen begynder sin strækningsvækst og ikke må generes. I hvede, der er kortstrået, kan du bruge en blanding 22, der er hvidkløver i. Frøene skæres ned i 0,5-1,0 cm dybde, når jordoverfladen er blevet tør.

Ønsker du at etablere en blivende græsmark på den måde, kan det også lade sig gøre.

Foto: Rødkløverefterafgrøde i 20 cm rugstub. På veldrænede jorde er rødkløverefterafgrøde i vinterrug en robust kombination, der kan lykkes hvert år. Der udvikles en efterafgrøde, der kan opsamle en betydelig mængde kvælstof.

Kontakt for mere info

Anne Eriksen

Luk (Esc)