Husk sædskiftet, når du dyrker bælgplanter

Bælgplanter
6. juli 2017

Især ærter og hestebønne kræver god afstand i rotationen.

Mange jordbårne svampe kan angribe ærter og bringes videre i sædskifte t i 4-6 år. Hvis der er konstateret et massivt angreb, er man nødt at indstille dyrkningen af ærter i 10-12 år eller længere.

I denne mark syd for Løgumkloster har der i 2015 været dyrket helsæd med byg/ært i den ene ende af marken (til højre) og majs i resten af marken. Der er i hele marken sået 50 kg. byg og 150 kg. ærter i 2017. Resultatet er, at ærterne er små og gule, og rødderne er sorte i den ende af marken, der er inficeret med rodbrandsvampe. Det betyder sandsynligvis, at der ikke kan dyrkes ærter eller hestebønner i marken de næste 10-12 år.

Derfor husk at tage hensyn til sædskiftet, når du dyrker bælgplanter.

Kontakt for mere info

Claus Østergaard

Direktør og planterådgiver

Jeg har mere end 20 års erfaring inden for økologisk planteavl. Jeg har specielt arbejdet med grovfoderproduktion, økonomi i planteavl, tværfaglig rådgivning og deltagelse i gårdråd. Jeg brænder for at udvikle de økologiske bedrifter. Vi skal have flere efterafgrøder, en bedre ressourceudnyttelse og mere selvforsyning, og vi skal producere fødevarer af høj kvalitet. Det giver bedre image og den enkelte økolog en bedre økonomi.

Specialer:

- Grovfoder
- Omlægning
- Regler
- Vanding

Luk (Esc)