Midt i juni æder kvæget tidsler og skræpper

Tidsler Og Skræpper
23. juni 2016

På holistisk afgræssede marker iagttages det, at skræpper og tidsler smager godt fra de begynder at vise knopper til de springer ud her sidst i juni.

Det lyder måske nok utroligt, men er sandt, og det er IKKE fordi kreaturerne er specielt sultne: Kvæg, der bliver flyttet hver dag/ofte, æder de ellers så afskyede planter. Måske det skyldes, at der strømmer store mængder sukker gennem planterne op i knopperne?

Ingen tvivl om, at denne iagttagelse kan bruges til at regulere områder, der er befængt med skræpper og tidsler, hvis man planlægger sin afgræsning, så disse områder afgræsses på de rigtige tidspunkter. Det er naturligvis også en forudsætning, at man ikke har problemet ud over for store områder.

Kontakt for mere info

Carsten Markussen

Planterådgiver

Økologirådgiver siden 1995. Dyrkning af græs og afgræsning er det jeg brænder for. Afgræsning skal styres af landmanden, rotationsafgræsning og holistisk afgræsning er måden at få mest muligt ud af sine kløvergræsmarker. Vi skal være bedre til at indbygge frodighed og kulstof i jorden, værktøjerne er kløvergræsmarker, planter med dybe rødder og ikke mindst efterafgrøder.

Specialer:

- Grovfoderproduktion
- Kløver/græs, etablering og blandinger
- Holistisk afgræsning og foldafgræsning
- Klimahandlingsplaner for landbrug

Luk (Esc)