Overskud og fremgang hos ØkologiRådgivning Danmark

Årsregnskabet viser igen overskud og for andet år i træk en stigende omsætning. Det kommer kunderne til gode i form af bedre rådgivning.
Årsregnskabet 2022 for ØkologiRådgivning Danmark er gjort op, og der er gode nyheder, for der endnu engang overskud i Danmarks største rådgivningsvirksomhed for økologer. Overskuddet blev på 845.000 kroner og omsætningen på 16,6 mio. kr.
- Det er yderst positivt, at vi endnu engang har præsteret overskud. Det skal ses i lyset af, at vi har udvidet medarbejderstaben og fået flere kunder og opgaver, hvilket er helt i tråd med vores strategi, siger direktør i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard.
Strategien er meget kort fortalt, at man bl.a. vil have mere og bedre økologi i Danmark, og det kræver, at man udvider medarbejderstaben. Det unikke ved ØkologiRådgivning Danmark er, at samtlige medarbejdere har fuldt fokus på økologi.
- Det betyder, at vi skal have et vist antal højtkvalificerede medarbejdere samlet for at være over det, jeg kalder en kritisk masse, så vi hele tiden kan tilbyde den allerbedste rådgivning til vores kunder. Det giver faglige synergieffekter, som kommer vores kunder til gode, siger Claus Østergaard.
Men selv om ØkologiRådgivning Danmark er Danmarks største rådgivningsvirksomhed for økologer, er det samtidig også Danmarks mindste, hvis man sammenligner med andre DLBR-virksomheder. Den position er man meget bevidst om i bestyrelsen, hvor økologisk mælkeproducent Mads Helms er medlem. Han driver selv en gård med cirka 800 årskøer.
- Den position er unik. Vi har samlet toprådgivere, som alle er højtspecialiserede inden for økologisk landbrug og alle de regler, der følger med. Men der er også andre rådgivningstilbud, som vi ikke har, og det er derfor, vi samarbejder med Økologisk Landsforening og SAGRO, siger Mads Helms.
SAGRO er Danmarks største landbrugsfaglige rådgivningsvirksomhed målt på omsætning, og via det samarbejde kan ØkologiRådgivning Danmark tilbyde landmænd faglig rådgivning inden for f.eks. regnskab, økonomi og strategi. Økologisk Landsforening leverer rådgivning og service om afsætning af egne produkter, opstart af gårdbutik og generelle forhold om det økologiske marked.
- Det er vigtigt, at al rådgivning, som kunderne køber, spiller sammen. På den måde sikrer vi, at der er sammenhæng mellem den landsbrugsfaglige rådgivning fra ØkologiRådgivning Danmark og f.eks. den strategiske økonomiske rådgivning, som man får i SAGRO. Vi sidder i de samme huse, så det er enorm fordel, siger Mads Helms.

Claus Østergaard Og Olieræddike

For yderligere kommentarer og spørgsmål kan man kontakte:
Claus Østergaard, direktør i ØkologiRådgivning Danmark: 20 45 74 65

Luk (Esc)