ØkologiRådgivning Danmark fylder 5 år med vækst i kundekreds og nytænkende rådgivning

Erik Andersen

15. december 2020

Tirsdag 15. december er det fem år siden ØkologiRådgivning Danmark så dagens lys. Rådgivningsselskabet er barn af Økologisk Landsforening og SAGRO, tidligere Jysk Landbrugsrådgivning, som i 2015 samlede deres økologirådgivere i et fælles, kraftfuldt selskab, der i dag tæller omkring 20 medarbejdere, som udelukkende servicerer økologiske landmænd og landmænd, der er i gang med omlægning til økologi.

ØkologiRådgivning Danmark er på de fem år vokset betydeligt på kundesiden, men det er i lige høj så grad den kvalitative vækst, direktør Erik Andersen er optaget af.

"Kunder er godt for bundlinjen, men uden høj kvalitet og udviklende rådgivning har vi ikke nogen berettigelse. Ideen med at samle 20 dedikerede økologirådgivere i samme selskab var og er stadig at have muskler til specialisering og til at samle de nyeste ideer op, udvikle dem og inspirere og hjælpe landmændene til at få succes med økologien," siger Erik Andersen.

Eksempler på nytænkning, som ØkologiRådgivning Danmark er drivkraften bag, er rådgivning om holistisk afgræsning, frugtbar jord og introduktion af Albrecht-analysen i Danmark, klimahandlingsplaner og multifunktionelle efterafgrøder. På kvægsiden er ikke mindst rådgivningsforløbene Elite Afgræsning og Elite Grovfoder fyrtårne, der bibringer konkret værdi til deltagerne. Nyt er også etableringen af en økologisk fjerkrærådgivning.

En af ØkologiRådgivning Danmarks faddere, mælkeproducent Mads Helms, har på ingen måde fortrudt initiativet for fem år siden.

"Det var rettidig omhu på det tidspunkt. Der skal en kritisk masse af rådgivere til for at skabe god rådgivning og udviklende forhold for medarbejderne. I stedet for at 'stjæle' de bedste medarbejdere hos konkurrenterne indgik vi et samarbejde, og det er jo meget mere givende," siger Mads Helms, tidligere bestyrelsesmedlem i ØkologiRådgivning Danmark.

Ansætter nye rådgivere

I lyset af væksten på kundesiden øger ØkologiRådgivning Danmark aktuelt medarbejderstaben med endnu en rådgiver til planteteamet. Selskabet har i 2020 allerede ansat tre yngre rådgivere, som bibringer rådgivningen nye kompetencer og muligheder for at møde kundernes behov.

"Det er glædeligt, at vi kan tiltrække dygtige unge rådgivere og på den måde stille og roligt begynde et generationsskifte i medarbejdergruppen. Det lover godt for ØkologiRådgivning Danmarks fremtid," konstaterer direktør Erik Andersen.

Yderligere oplysninger:

Erik Andersen, direktør, 2013 2119, era@okologi.dk

Luk (Esc)