Arrangementet er afsluttet.

Markvandring hos Stensgaard Landbrug

I et stribedyrkningssystem dyrkes marker i smalle striber med forskellige afgrøder ved siden af hinanden. Det giver en rummelig mangfoldighed i marken, som kan forbedre biodiversiteten og skabe et mere robust system. Udenlandske forsøg har bl.a. vist, at dyrkning i striber kan reducere og forsinke kartoffelskimmel. Stribesystemet afprøves i år hos Stensgaard Landbrug, hvor spisekartofler er en af hovedafgrøderne.

Program

  • Anders Stensgaard, direktør og medejer af Stensgaard Landbrug, vil fortælle om sin bedrift. Landbruget driver 650 hektar økologisk planteavl med hovedsageligt spisekartofler og fremavlskorn.
  • Konsulent Maja Eline Petersen fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil give et indblik i, hvorfor det kan være interessant at dyrke i striber.
  • Planterådgiver Kjeld Forsom, der har over 25 års erfaring med udvikling af økologisk landbrug, vil fortælle om udfordringer og bekæmpelse af skimmel i økologisk kartoffeldyrkning.

Der vil være kaffe og kage undervejs.

Lokation

Frederikshåbvej 44
7183 Randbøldal

Rutevejledning

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning, skal vi have din tilmelding senest fredag den 24. juni. Tilmeld dig til Linda Sølbech Kristensen, lkr@oerd.dk, tlf. 76 60 24 61

Projektstøtte: Markvandringen er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug

Tid

29. juni 2022

kl. 19:00 - 20:30

Lokation

Frederikshåbvej 44
7183 Randbøldal

Rutevejledning

Arrangør

ØkologiRådgivning Danmark i samarbejde med Innovationscenter for økologisk landbrug

Pris

Arrangementet er gratis

Af hensyn til forplejning er der tilmelding senest 24. juni til Linda Sølbech Kristensen, lkr@oerd.dk eller på tlf. 76 60 23 34

Luk (Esc)