Ansøgningsrunde til Økologisk investeringsstøtte er åbnet

IMG 20220520 WA0000
20. december 2022

Ordningen er åbnet 15. dec. og der kan indsendes ansøgninger frem 1. marts 2023. Det er sidste gang ordningen kører, da den ikke er med i den nye Landbrugsaftale.

Du kan søge tilskud til nye investeringer, der fremmer produktiviteten på din bedrift. Der er udarbejdet en teknologiliste, som rummer hvad der kan søges til, og de er inddelt i 6 produktionsgrene. Der er en ramme på i alt 140 mio. kr. og herunder kan man se fordelingen.

  • Planteavl (53 mio. kr.)
  • Frugt, bær og grønt (10 mio. kr.)
  • Æg og fjerkræ (34 mio. kr.)
  • Får og geder (1 mio. kr.)
  • Svin (8 mio. kr.)
  • Kvæg (34 mio. kr.)

Der er fastsat et fast beløb for hver teknologi, og du kan få 40 % i tilskud. Der skal dog søges tilskud til teknologier på minimum 100.000 kroner. Teknologilisten kan findes på Landbrusstyrelsens hjemmeside.

Er du interesseret i at søge om tilskud eller at høre mere om ordningerne, kan du kontakte driftsøkonom Maria Eugster Klug, Sagro. Tlf. 76602372 eller mek@sagro.dk

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)