Har du talt med din bankmand igen i dag? Del II

Penge
29. oktober 2020

Jeg har i et tidligere blogindlæg slået til lyd for vigtigheden i at have system i afrapportering til sit pengeinstitut og derigennem have en mulighed for hyppig kontakt, hvor stort og småt kan orienteres.

Hvorfor nævner jeg det nu igen?

Belært af et par virkelige hændelser, bliver jeg endnu engang mindet om problemstillingen. De økologiske kornpriser har ligget voldsomt under tidligere års niveauer (på nær sidste år), og det har helt konkret betydet, at en del landmænd, som ellers havde budgetteret med kornsalg, i stedet har lagt kornet på lager til senere forbrug. Det vil alt andet lige betyde, at budgetterede kassekreditter ikke vil være, hvor de var budgetterede. Dette faktum er ekstremt vigtigt at få kommunikeret ud, da det ellers vil kunne give udfordringer i en tid, hvor mange pengeinstitutter kun bevilliger den kassekreditramme, som budgettet viser.

Derfor dialog, dialog og dialog

Det er aldrig for sent at starte med ovenstående. Så kom nu i gang!

Kontakt for mere info

Søren Elnegaard

Driftsøkonomirådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Jeg er den rette, hvis du mangler en stifinder i junglen af tal for din bedrift. I tæt dialog med dig, skaber vi fremdrift og overblik på din bedrift.

Specialer:

- Budgetter
- Etablering
- Rentabilitetsberegninger
- Benchmarking

Luk (Esc)