Følg udviklingen i majstørstof

Udklip Majstørstof
24. september 2020

Der er store forskelle i tørstof mellem økologiske majssorter på nuværende tidspunkt.

Du får den mest præcise bestemmelse af høsttidspunkt med en tørstofanalyse af majsen. Vi har i den seneste uge udtaget en række prøver fra både det sydjyske og fynske område. Disse prøver bekræfter, at det kan være svært at ”høste med øjnene”, og de har bekræftet forskellene, der er mellem sorterne. Her giver tidlighedsklasse og sådato udslag som forventet.

Majs bør høstes omkring 32 pct. TS, og der kan pt. forventes en stigning i tørstof på op til 3 pct. pr. uge, alt efter vejrlig.

Med tørstofanalyser kan majs-høstprognosen i CropManager anvendes som beslutningsstøtte. Landmand.dk og CropManager giver adgang til at bestemme høsttidspunktet i majs. CropManager henter oplysninger om dyrkningsplanen direkte fra Mark Online. Sort og sådato skal anvendes, for at høstprognosen kan beregnes. Kontakt os, hvis du vil have analyseret din majs før høst.

Kontakt for mere info

Niels-Kristian Knudsen

Planterådgiver

Efter min uddannelse til landmand, har jeg læst til agrarøkonom hos Jordbrugets Uddannelsescenter i Aarhus. Jeg har siden 2016 arbejdet som driftsleder på et kvægbrug, kun afbrudt af militærtjeneste.
I 2020 blev jeg uddannet jordbrugsteknolog med speciale i planteproduktion. Jeg har sideløbende med studiet været sagsbehandler i Landbrugsstyrelsen.

Specialer:

- Grovfoder
- Kartofler
- Gødning
- Maskinøkonomi

Luk (Esc)