Eliteafgræsning 2020

Afgræsning
27. februar 2020

Så er det igen tid til en sæson med eliteafgræsning – de første er startet op med afgræsningsplanlægningen.

For 5. år i træk kører vi konceptet ”Eliteafgræsning”. Konceptet går i bund og grund ud på at holde en høj ydelse – undgå hængekøjen hen over sommeren, samtidig med at græsoptaget er forholdsvis højt. Det hjælper vi jer til igennem hyppige foderkontroller og besøg, hvor vi går gennem marken sammen med jer.
Vi laver foderkontroller, helst hver 2. uge og følger derigennem også op på ydelsen. Vi har udviklet et koncept, som vi hele tiden videreudvikler på efter jeres ønsker, hvor data fra foderkontrollerne samles samt data omkring jeres afgræsningsstrategi – timer med afgræsning, dage på samme fold, foldstørrelse mm. Der samles data fra alle deltagere til benchmark, hvor I sammenligner jer selv med lignende bedrifter, der kan grupperes efter malkesystem, race, kg. EKM/ko/år, antal køer, antal dage mellem afgræsning af samme fold.
Vi tilbyder jer en tæt opfølgning af afgræsningen. Vi starter ud med et møde i marts/april, hvor afgræsningen planlægges, og vi sætter mål for græsoptaget, udbytte og køernes produktion i forhold til forventet. Når køerne lukkes ud, laves der foderkontroller med jævne mellemrum. Den hyppige opfølgning de første måneder er nødvendig, da græssets næringsstofindhold ændrer sig meget i denne periode, og derfor vil der være brug for hyppige småjusteringer af rationen for ikke at miste for meget ydelse.

Kontakt for mere info

Louise Kock Hilligsøe

Hans Lund

Kvægrådgiver

Mine kolleger har givet mig tilnavnet 'græsdoktoren', fordi mine specialer ligger i feltet afgræsning og græsmarksstyring. Herunder hører også at få afgræsning og malkerobotter til at spille sammen på de økologiske kvægbedrifter, så malkesystemet ikke forhindrer, at køerne henter mest muligt godt græs i marken. Jeg rådgiver også om får og andre små drøvtyggere.

Specialer:

- Mælkeproduktion
- Små drøvtyggere
- Forlænget laktation
- AMS og afgræsning
- Får

Luk (Esc)