Pleje af efterafgrøder #3

Flot tidligt sået olieræddike efterafgrøde blomstrer allerede først i september.

Olieræddikke er fantastisk god til at vokse hurtigt både over og under jorden, hvis den bliver sået tidligt i august. Det betyder selvfølgelig også at den er supergod til at opsamle de næringsstoffer der er til overs efter hovedafgørden.

Her er udfordringen at den stopper med at vokse og optage næring, når den begynder at blomstre og sætte skulper.

En anden ting er at den her olieræddike vil sætte og smide frø, som ganske gratis vil ligge i marken til fremspiring i efterfølgende år - som ukrudt.

Derfor er det en god ide at slå den her efterafgrøde af NU, så den bliver sat tilbage i vegetativ vækst.

Og hvad bør vi så lære af det her: Der er mange sorter af olieræddike, vælg en der er sildig i blomstring, den vil så også være mere frostresistent. Olieræddike og andre korsblomstrede har den ulempe at de ikke samarbejder med svampene i jorden. Også derfor er det godt at så flere arter sammen, her kunne være iblandet honningurt, boghvede og måske rug/havre, kun fantasien sætter grænsen.