Ensilering nærmer sig

Tænk ensileringslogistik her en 2-3 uger inden det rigtig starter op med ensilering af 1 slæt. Inden vi ser os om skal der bruges plast, dækmateriale og siloen skal være klar.

Det er nu der skal tages stilling til hvordan og hvornår det forventes skal der tages hul på den ny ensilage?. Rigtig mange kvægbrug kan med fordel dele 1 slæt op i to partier. En til vinterbrug og en som der kan startes op på når afgræsningen tager af i mængde og kvalitet, typisk sidst i juli, først i august. 1 slæt sikre du kan holde grovfoderniveauet og mælkeydelsen i den svære sensommer.

Det til vinter kan med fordel deles i 2 stakke og ligge 2 slæt ovenpå den ene og 4 slæt over den sidste. På den måde er den første blanding lavet og en stak mindre åben skal være åben i vinterperioden. Lig 3 slæt for sig, det er den hvor kvaliteten oftest afviger i negativ.

Skulle du få en sælger i røret som vil sælge dig ensileringsmiddel til 1 slæt så sig NEJ. Der er absolut ikke behov. Det er penge ud af vinduet. Ensileringsmidler hæver sælgerens salgstal og ikke din bundlinje!

Erik Andersen, mobil 20132119