Vær på forkant!

Lyn Og Torden
13. juni 2019

Den seneste tids tordenbyger og nedbør falder meget uens, så effekten af nedbøren er meget forskellig fra egn til egn. Eftersom grovfoderlagrene kan være udfordret efter sidste års høst, og det tørre forår har forsinket og måske reduceret udbytterne i 1. slæt, er det nu, at overvejelserne omkring helsæd skal tages.

Årsagen til, at jeg bringer det på banen med ovenstående overskrift, er min holdning/opfordring til at informere finansielle samarbejdspartnere omkring situationen på de enkelte bedrifter. Det er jeres opgave (som landmænd) at orientere omkring grovfodersituationer. Står I i en situation, hvor snitning af helsæd er en nødvendighed for at sikre tilstrækkeligt grovfoderlager, bør I på forhånd orientere om et evt. manglende kornsalg til august/september, hvis der var budgetteret hermed.

Derfor vær altid på forkant og orienter finansielle samarbejdspartnere om forhold som evt. afviger fra det planlagte!

Kontakt for mere info

Søren Elnegaard

Driftsøkonomirådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Jeg er den rette, hvis du mangler en stifinder i junglen af tal for din bedrift. I tæt dialog med dig, skaber vi fremdrift og overblik på din bedrift.

Specialer:

- Budgetter
- Etablering
- Rentabilitetsberegninger
- Benchmarking

Luk (Esc)