Hvad er værdien af dine betalingsrettigheder med mælketillæg?!

Pga en fejl har værdien på rettigheder med mælketillæg været beregnet forkert, og det kan påvirke næste års budget kraftigt.

EU-Kommissionen har gjort opmærksom på, at værdien af betalingsrettigheder i Danmark har været beregnet forkert. Over årene er værdien på alle betalingsrettigheder i Danmark nedskrevet i takt med det faldende EU-støttebudget. Ifølge EU-Kommissionen skulle det kun have været betalingsrettigheder med værdi over gennemsnittet, som skulle have båret faldet. Det betyder, at kun betalingsrettigheder med værdi over gennemsnittet skulle have været reduceret, mens betalingsrettigheder med værdi under gennemsnittet skulle stige.

Det forventes, at ca. fire ud af fem landbrugere vil få udbetalt mere i støtte, mens ca. en ud af fem vil få mindre udbetalt. Det lyder umiddelbart meget godt, men det er en rigtig dårlig nyhed for de landbrugere, der har betalingsrettigheder med mælkepræmie på, hvilket jo typisk vil være mælkeproducenterne.

De ny værdier kan ses i tast–selv fra d. 21. oktober 2019.