Skræpperne skal op nu

Skræpperne skal op nu

Lisbeth Knudsen, lik@oerd.dk Tlf. 22 18 86 09

Har du pløjet en mark med skræpper, så er der helt sikkert stadig skræpper, som kan luges væk. Det er vigtigt at få dem op, så de gamle rodskud ikke bare gror videre. De er lettest at trække op nu, inden den gamle skræpperod, kommer for godt i gang igen. Et skræppejern kan være en god hjælp.

Skal du luge skræpper i en græsmark er det nødvendigt med en spade eller skræppejern. De øverste 10 cm af roden skal med op, for det er her, den kan skyde fra igen. Der er ikke frø på skræpperne endnu, så man kan man lade dem ligge i marken. Hav lidt græsfrø i lommen, som du drysser og lige træder til, i det hul skræppen efterlader.

Er der så mange skræpper i græsmarken, at det er en umulig opgave at luge, så sørg for, at de aldrig får lov at smide frø. Skræpper er sejlivede og går ikke til ved gentagne afpudsninger, men frøkastning undgås og skræppefrø kan ligge i jorden i rigtig mange år.

Du kan bestille skræppejern hos Linda Sølbech Kristensen, lkr@oerd.dk eller 76 60 24 61. Skræppejernet koster 400 kr. + evt. forsendelse