Åbent hus – Længe leve den økologiske malkeko

Hvordan påvirkes yversundheden af at koen bliver ældre og får flere laktationer?

Louise Kjær Hilligsøe, tlf. T: 21 36 37 24. lkh@oerd.dk

Økologisk Landsforening har de næste 2 år et projekt kørende, der sætter fokus på malkekøernes holdbarhed. Når køernes levealder øges i besætningerne reduceres klimaaftrykket og ressourcespildet. Men det kræver de rette strategier og tiltag på din besætning. Onsdag den 1. maj klokken 10:00 – 13:00 Afholder økologisk Landsforening i samarbejde med ØkologiRådgivning Danmark en inspirationsdag, hos en mælkeproducent hvor køernes holdbarhed er i fokus. Dagen vil starte med kaffe og rundstykker, besætningen introduceres, og kvalitetsrådgiver Benny Kirkeby holder et indlæg om yversundhed, herunder celletal i relation til holdbarhed. Derefter tager vi en rundtur på besætningen, hvor du kan høre mere om de tiltag, der tages for at øge holdbarheden. Der sluttes af med en sandwich.

Hele herligheden afholdes ved Bjarne Nebel, Sebstrupvej 69, 8653 Them, han er en af de landmænd, der er med i projektet som case, da der er stor fokus på holdbarhed. Prisen pr. bedrift er 100 kr. for at deltage, og tilmelding er bindene, tilmelding forgår vi dette link: okologi.dk/yversundhed

VI håber på at se dig til en spændende formiddag!