Vil du arbejde med bedre holdbarhed blandt dine køer?

I 2019 går Økologisk Landsforening i samarbejde med ØRD i luften med projektet ”Længe leve den økologiske malkeko”. Projektet har fokus på at øge levealder og livsydelse. Der laves konsekvensberegninger for både økonomi og klima for hver deltagende besætning.

I fagverden er man langt hen ad vejen enig i – malkekøer kan godt blive ældre. Det har både etiske og økonomiske fordele og er oven i købet godt for klimaet. Mange besætninger er også godt på vej til at give dyrevelfærd et løft og trimme fodring og management således at køerne godt kan holde et eller to laktationer mere. Men hvilken udsætterprocent er helt optimalt? Og hvor mange kvier bør man have som buffer? Hvad gør man så med de overskydende kvier? Skal man måske være meget mere drastisk med brug af kønssorteret sæd? Kan vi styre celletallet i en besætning flere gamle køer? Og kender vi godt nok til de gamle køers behov?

Disse spørgsmål skal projektet ”Længe leve den økologiske malkeko” nu belyse. Vi har stadig plads til flere deltagende besætninger – kan det være noget for dig?

Projektdeltagelsen omfatter:

- Et erfagruppe-forløb med tre møder i 2019 og tre møder i 2020

- Konsekvensberegninger for hver besætning

- Mulighed for at deltage i flere åbent hus arrangementer

Hvis du vil være med, kontakt Maike Brask på telefon 3062 9016 eller mai@oerd.dk.