Tørken forsætter - tænk langsigtet

Tørke
17. juli 2018

Nu er helsæd høstet langt de fleste steder, der er kun majs og evt. en til to slæt græs tilbage som muligt bidrag til vinterens foderforsyning.

Det er vigtigt lige at gøre status og se på hvordan fodersituationen er nu. Det er for mange vigtigt at få besætningen tilpasset, og jo længere der går inden, æder køer/kvier løs af beholdningerne. Uproduktive køer skal udsættes hurtigst muligt og overskydende opdræt sælges, evt. til eksport, hvis muligt.
Fra 1. august 2018 til 1. maj 2019 æder en ko + opdræt ca. 4.000-4.500 FEN st. race. 10 køer + opdræt æder således 40-45.000 FEN frem til forår, og det kan have betydning for de resterende dyr i besætningen får en mere optimal fodring og dermed yder mere hvis de ringeste dyr kommer væk NU.
Vær opmærksom på, at der kan være lang ventetid på slagt af dyr på slagteri!
Få regnet på din situation, jo før du handler, desto bedre for resten af fodringssæsonen.

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Kvægrådgiver

Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)