Hvorfor virkede ukrudtsstriglingen ikke?

Strigling
5. juli 2018

Flere har i år oplevet dårligt resultat af selv 3 gange strigling. Men det kan der være gode grunde til, og benyt lejligheden til at lære af det.

På en varm marktur blev en deltager endnu mere rød i kammen, da han fortalte om den manglende effekt af 2 blindstriglinger og endnu en strigling efter kornets fremspiring. Han mente også, at det faktisk havde givet mere ukrudt. Jævnligt hører man også andre sige, at de aldrig kan se forskel på arealer, der er striglet, og arealer, der ikke er, og derfor lader afgrøden passe sig selv. Det kan også gå godt – og så kan det gå helt galt. Kunsten er at finde ud af, hvornår det vil virke.
Her er det vigtigt at erkende, at for at man kan ødelægge et ukrudtsfrø, skal det være begyndt at spire. Man kan ikke ødelægge et frø, der ligger i dvale. Det kan man højst skubbe rundt med og evt provokere til en fremspiring. Derfor virker tommelfingerregler som ”ud på tredjedagen og på femtedagen” efter såning kun, hvis man er heldig, og ukrudtsbekæmpelsen skal ikke bero på held.
Det er altså vigtigt, at man inden striglingen kan finde de hvidgule rodspirer fra ukrudtsfrøene i jorden. Ellers er det spildt indsats, og i værste fald får man vækket noget frø, der ellers ville være slumret sødt videre.

Kontakt for mere info

Anne Eriksen

Luk (Esc)