Find vårbyggen!

Ukrudt Gulurt
4. maj 2018

Både afgrøder og ukrudt eksploderer i væksten lige nu. Vær KLAR til at bekæmpe ukrudtet, mens det kan lade sig gøre.

Som billedet viser, kan det gå rigtig galt med ukrudt. Her er det gulurt, der trumfer, men det kunne også være pileurter og andre arter. Det må bare ikke ske.
Aggressive arter som gulurt skal bekæmpes i de allertidligste stadier, hvilket vil sige trådstadiet til kimbladstadiet. Det er ikke alle, der har en radrenser til hjælp, og selv den kan ikke klare hvad som helst. Hvis det medfører, at man udover at blindharve også skal ukrudtsharve, så er det sådan, det er. Og hvis kornet kun har et enkelt blad, når frøukrudtet skal bekæmpes, må du køre så langsomt, at det ikke bliver tildækket. Det er op og ned af traktoren, indtil man finder balancen mellem afgrødeskade og effekt på ukrudtet.
Det giver sig selv, at i det viste eksempel er alt håb ude. Hvis gulurten strækker sig hurtigere end kornet, kan man dog måske komme afsted med en afslåning, men det er mere den fremtidige frøpulje, det hjælper på.
Hvis der kun er få planter, så træk dem op med lige så stor iver, som var det flyvehavre, inden de kaster frø!
Foto: Kjeld Forsom

Kontakt for mere info

Kjeld Forsom

Planterådgiver

Over 25 års erfaring med udvikling af økologisk landbrug. Min målsætning er at højne og stabilisere udbytteniveauet i økologisk plantedyrkning ift. ressourceforbrug. Dialogen med den enkelte landmand er vigtig for udviklingen af nye idéer, der kan drive økologien fremad. Jeg har i de seneste år også arbejdet på projektbasis med emner som rodukrudt, kartoffeldyrkning samt dyrkning og kvalitetssikring af konsumkorn.

Specialer:

- Kartofler
- Konsumkorn og -frø
- Rodukrudt
- Grovfoder

Luk (Esc)