Skræpper

Skræppemark
7. juni 2016

Det er NU, at skræpperne skal forhindres i at sætte frø.

Skræpperne breder sig på nogen ejendomme, især i afgræsningssædskifter og ældre græsmarker, og det skal vi helst have mere styr på disse steder.

Det mest effektive er at grave dem op og tage dem med væk fra marken. Hvis man ikke har tid til det, kan man forhindre en stor del af frøspredningen ved at slå skræpperne af nu, og igen når de næste blomster viser sig, så blomstring og bestøvning forhindres. En skræppeplante, der får lov at blomstre nu, sætter 5000-7000 meget levedygtige frø, der kan overleve i jorden i mange år, og eventuelt sprede via gylle og dybstrøelse.

Hvis man holder godt øje med sine skræpper, slår kolonier af og graver de første op, der viser sig på en mark, har man gjort sig selv en stor tjeneste.

Kontakt for mere info

Carsten Markussen

Planterådgiver

Økologirådgiver siden 1995. Dyrkning af græs og afgræsning er det jeg brænder for. Afgræsning skal styres af landmanden, rotationsafgræsning og holistisk afgræsning er måden at få mest muligt ud af sine kløvergræsmarker. Vi skal være bedre til at indbygge frodighed og kulstof i jorden, værktøjerne er kløvergræsmarker, planter med dybe rødder og ikke mindst efterafgrøder.

Specialer:

- Grovfoderproduktion
- Kløver/græs, etablering og blandinger
- Holistisk afgræsning og foldafgræsning
- Klimahandlingsplaner for landbrug

Luk (Esc)