2 eller 4 tons raps?

Raps
16. juni 2016

Kraftige planter i efteråret er alfa og omega for rapsudbyttet. Såtidspunkt og såbedets beskaffenhed har derfor signifikant betydning, lyder konklusionen fra markvandringen på Stenalt Gods.

Afregningsprisen på raps trak fulde huse til markvandringen på Stenalt Gods, hvor projektet `Stabile udbytter i vinterraps´ gjorde status. Toppris til nye avlere, kunne Henrik Kløve fra DLG dog ikke love for sæson 2017, men ambitionen om at lade danske pomfritter stege i økologisk olie fejlede bestemt ikke noget. Pris er og bliver dog afgørende, når glimmerbøsser og rapsjordlopper tilvælges.

Forsøgene på at dyrke lokkemad til rapsjordlopper i form af f.eks. majroer har ikke haft effekt på antallet af larver i rapsens stængler. Og det er vanskeligt at fremme snyltehvepse, der naturligt tager sig af glimmerbøsser til frokost. Kraftige planter med stor modstandsdygtighed er derfor svaret til Henriks prisbasker.

Kontakt for mere info

Erik Kristensen

Planterådgiver

Jord er min passion, og jeg har forstand på gødning og dyrkning i teori og i praksis. Samspil er min indgangsvinkel, og helheden mit mål. Jeg medvirker gerne ved strategimøder, og har god erfaring med holdninger som udviklingsfaktor. Fra april er jeg med sikkerhed at finde i marken, hvor jeg formidler min spidskompetence: biologisk indsigt.

Specialer:

- Jordbearbejdning
- Klima og klimahandlingsplaner
- Grovfoder
- Korn/frø
- Næringsstoffer

Luk (Esc)