Studietur for landmænd: KO-KALV MANAGEMENT

Fra 25/09 kl. 07:00 - Til 26/09 kl. 21:00

Adresse:
Opsamlingssted: Borgvold 12, 7100 Vejle
Arrangør:
Iben Alber Christiansen
Tlf:
61 97 49 09
Kontaktperson:
Ko/kalv-bussen kører i september. Hop på Økologisk Landsforenings bus 25. september og oplev to intense dage med fokus på ko-kalv relationer, udendørs kælvninger, fravænning, mælkenedlægning og alt det andet, der knytter sig til dyrevelfærd i den økologiske malkekvægsbedrift.

Vi besøger landmænd, der på forskellig vis praktiserer senere fravænning af kalve, vi hører oplæg fra danske og tyske forskere, der arbejder med emnet, de økologiske mejerier fortæller, hvordan de ser på sagen. Samtidig får du lejlighed til at tale med kolleger og forskere om udfordringer og løsninger, mens bussen ruller fra Brønderslev i nord til tyske Westerau i syd.

Turen begynder og ender ved banegården i Vejle med overnatning i Sønderjylland.
"Der er gang i mange aktiviteter omkring senere fravænning og ko-kalv samvær lige nu. Landmænd eksperimenterer og deltager i staldskoler, og flere forsknings- og udviklingsprojekter arbejder med spørgsmålet. På denne studietur har vi mulighed for at få fælles viden og oplevelser og at tale sammen på tværs om, hvordan vi griber det an, så det bliver en succes for både dyrene og dem, der passer dem", siger Iben A. Christiansen, tur-arrangør og projektleder i Økologisk Landsforening.

Studieturen er for landmænd, der har erfaring med senere fravænning, og for alle, der har interesse for emnet. Undervejs bliver også andre velfærdsemner taget op.
"Når nu vi er på bedrifterne, benytter vi selvfølgelig lejligheden til at lade os inspirere af andre tiltag, der højner dyrevelfærden. Der er mange spændende initiativer i gang rundt omkring på gårdene", siger Iben A. Christiansen.

Program: LINK

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Frist for tilmelding er d. 20. september 2019. Prisen er 1.800 kr. inkl. moms som betales ved tilmelding. 

Begrænset antal pladser. Indtjekning på dobbeltværelser med enkeltmandssenge.

Har du spørgsmål angående praktik og tilmelding, kontakt: Frida Kim Luu på mail fkm@okologi.dk eller tlf. 41 90 20 12. 

 

Tilmelding
Navn *
Adresse *
Postnummer og by *
Telefonnummer *
E-mail-adresse *
Bemærkninger

 

Denne studietur arrangeres af Økologisk Landsforening som en del af projektsamarbejdet mellem projekterne Guide til dyrevelfærd, der er støttet af Mælkeafgiftsfonden, GrazyDaiSy (CORE Organic 1871 – 7109-00004B v/ Innovationsfonden) og ’Mother-bonded calf-rearing’ (GuDP Organic RDD 4).