Studietur til Holland - få ledige pladser

Kom med på en spændende studietur til Holland med fokus på stribedyrkning. Stribedyrkning er en måde at fremme biodiversitet i marken, som kan give en række positive effekter: reduktion og forsinkelse af sygdoms- og skadedyrsangreb, mindre strukturskader og erosion for at nævne bare nogle få. I Holland går en række landmænd forrest, og de vil gerne dele deres erfaringer.

Turen er relevant for økologiske plante- og grøntsagsavlere og rådgivere, men alle interesserede er velkomne.

Vi følger alle corona-forebyggende tiltag og overholder gældende restriktioner under hele rejsen.

Tilmelding

Send en mail med dit telefonnummer til Trine Schwennesen: tsch@icoel.dk. Faktura fremsendes efter tilmelding.

Program

21. juni:

Opsamling ved Århus og Kolding. Ankomst Groningen ved 18-tiden. Fælles eller egen spisning i Groningen afhængigt af ønsker ved tilmelding. Evt. guidet aftentur i byen. Overnatning i Groningen på hotel (minimum 3- stjernet).

22. juni:

Afgang mod Amsterdam/Amersfoort. Vi besøger ’t Kompas Valthermond og et andet landbrug i området. På ’t Kompas Valthermond dyrkes økologiske sukkerroer, kartofler, kløvergræs, vinterhvede, sukkermajs, byg, bønner/kål/selleri i striber i et otte-årigt sædskifte på sandjord. Der er tale om et treårigt forsøg på 5 ha med 48 striber. Det primære formål er at finde bæredygtige måder at producere økologiske kartofler på, som er hovedafgrøde i området.

Aften på egen hånd. Vi overnatter på hotel omkring Lelystad/Amersfoort (minimum 3-stjernet)

23. juni:

Vi deltager i Biovelddag, Hollands største øko-træf, hvor netværket af hollandske stribedyrkere samles og udveksler erfaringer. Chefforsker Frank Oudshoorn oversætter, hvor det er nødvendigt, men hovedparten af hollændere taler godt engelsk.

Aften på egen hånd eller med fællesspisning (afkryds ved tilmelding). Tilbage til hotel.

24. juni:

Wageningen Universitets forsøg. Dirk van Appeldoorn, som er initiativtager og ressourceperson bag stribedyrkningen i landet, vil fortælle om universitetets arbejde og erfaringer med stribedyrkning og besvare spørgsmål.

Besøg og rundvisning ved ERF BV, en 1500 ha stor planteavls- og grøntsagsproducent, som har ca. 100 ha stribedyrkede øko-arealer med forskellige afgrøder.

Sen eftermiddag: Hjemrejse og aftensmad undervejs. Ankomst Kolding/Aarhus i løbet af natten.

Tid

21 - 24 juni 2022

Opsamling i Aarhus og Kolding

Lokation

Holland

Rutevejledning

Arrangør

Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Pris

3500 kr. ex moms + udgifter til forplejning. Morgenbrød og kaffe i bussen ved afgang.

Tilmeldingsfrist

Bindende tilmelding senest 7. juni.

Kontakt

Trine Schwennesen, 6171 7852; tsch@icoel.dk

Støttet af

Luk (Esc)